Learning Solutions & Coaching

About Mariana

What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us!

Sinds 2013 werk ik als (team) coach, designer en trainer bij Shell. Ik help verschillende businesses, teams en individuen op het gebied van groei en ontwikkeling. Vorig jaar heb ik THE LOOP MC opgericht. Een klein bureau gericht op het begeleiden van bedrijven tijdens grote en kleine veranderingen. Graag deel ik mijn kennis met andere bedrijven.
Vanuit mijn passie voor groei en ontwikkeling, zet ik mijn expertise in om mensen te helpen bewust te worden van hun krachten. En de regie over hun eigen carrière te nemen. Om meer in de flow te zijn en mooie prestaties neer te zetten. Mijn motto is “happy people build a better world”.
Als organisatie- en loopbaanadviseur richt ik mij op vragen rondom persoonlijke effectiviteit, werkgeluk, talentmanagement, loopbaan en mobiliteit. Graag bied ik inzicht en begeleid ik de stap naar ontwikkeling op individueel-, team- en organisatieniveau. Samen onderzoeken we de kwaliteiten en ontwikkelpunten om te bepalen of je past in een functie en/of hoe je verder kan groeien als professional. Dit alles doe ik met aandacht voor jouw unieke eigenschappen en behoeften.
Mijn werkwijze is betrokken, doordacht en doeltreffend. Op een creatieve wijze en met de nodige humor daag ik jou uit om naar alle facetten van jezelf te kijken. Daarbij ga ik uit van de positieve psychologie, maar wel met een realistische, nuchtere blik. Ik zet mij iedere dag met veel enthousiasme in om mensen en bedrijven te helpen het beste uit zichzelf te halen. Iemand helpen zijn vraag helder te krijgen en deze te kunnen beantwoorden drijft mij in dit werk.

Ik heb inmiddels meer dan 40 jaar levenservaring en ruim 15 jaar ervaring als learning- en development professional, (loopbaan)coach, trainer en teamcoach. Doordat ik zelf een transformatie heb doorgemaakt kan ik nu alles uit het leven halen wat er in zit. Door anderen te helpen om dichterbij de beste versie van henzelf te komen. Daarnaast daag ik mijzelf continu uit en blijf ik mezelf ontwikkelen, zodat ik cliënten tijdens de mooie transformaties kan bijstaan en begeleiden.

Ik ben moeder van drie kinderen en mijn gezin is voor mij een van de belangrijkste bronnen van energie om mijn werk vol passie te kunnen doen. Buiten mijn werk coach ik buitenlandse vrouwen uit de buurt en ga in gesprek met meiden in onderwijs over techniek. Ik maak promotie voor het VHTO Landelijk Expertise Bureau dat ernaar streeft om meer meisjes/vrouwen enthousiast te maken voor Beta/Techniek. Ik ben ambassadeur voor techniek op MBO scholen in de regio Rotterdam-Rijnmond.

Loopbaancoaching

 • Twijfels over je job?
 • Last van werkdruk en stress?
 • Gevangen in de gouden kooi?
 • Work life balans ver te zoeken?
 • Nood aan een nieuwe start?
 • Dan is loopbaancoaching iets voor jou!
Ik help jou een antwoord te vinden op volgende vragen:
 • Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik?
 • Welke jobs sluiten aan op mijn talenten, waarden en wensen?
 • Hoe kan ik (weer) met energie en plezier in mijn job staan?
 • Hoe vind ik het zelfvertrouwen en de moed om veranderingen door te voeren in mijn werksituatie?
 • Hoe pak ik een sollicitatieproces aan (cv opmaken, gesprek voeren, assessment voorbereiden)?
Jouw resultaat?
Op het einde van je coachingstraject:
 • Weet je welke ingrediënten een job moet bevatten om terug werkgeluk te ervaren.
 • Durf je stappen zetten die je dichter brengen bij wat jij wilt, nu en in je toekomstige loopbaan.
 • Heb je het zelfvertrouwen en de motivatie om keuzes te maken die bij jou passen.
 • Heb je een helder zicht op wie jij bent en wat jij nodig hebt om je als een vis in het water te voelen.
Wat kan je verwachten van het traject?
Na onze kennismaking beslis je of je in de begeleiding stapt. We spreken samen af hoe we de 4  uur coaching het best verdelen.


Na het intakegesprek krijg je toegang tot de online leeromgeving. Het programma bestaat uit drie modules en vier gesprekken van 1,5 uur. Voorafgaand aan elk gesprek ga je aan de slag met de lesstof en de opdrachten in de modules. Na afronding van de opdrachten van module 3 hebben we nog een afsluitend gesprek.

Module 1: wie ben ik en wat kan ik?
In deze module staat reflectie centraal. Je kijkt met wat meer afstand naar jezelf en je werksituatie. Een goed zelfbeeld is een belangrijke eerste stap bij loopbaanoriëntatie. Je wordt je bewust van je voorkeursgedrag en -houding, je krijgt inzicht in je waarden en drijfveren en je kunt je kwaliteiten en valkuilen benoemen.

Module 2: wat wil ik?
Vanuit de verworven zelfkennis bepaal je wat je wens is voor de toekomst. Je wordt je bewust van wat jou kan helpen om je doel te bereiken en welke eigen belemmerende overtuigingen dit mogelijk tegenwerken.

Module 3: wat is mijn doel en hoe kom ik daar?
Je formuleert een concreet doel en de benodigde acties om daar te komen. Die vormen de basis van jouw persoonlijke loopbaanplan. Je weet precies wat de eerste stap is die je gaat nemen om je doel te bereiken.

Wil je meer weten? Of wil je een afspraak inplannen voor een gratis intakegesprek? Neem vooral contact op!

 

 

Open chat